Ce se intampla atunci cand resetam setarile de retea?

Configurare noua (How To)

Situatie

Alegerea de a reseta setările de rețea va șterge datele stocate de internet și de rețea de pe dispozitiv, cum ar fi numele și parolele Wi-Fi, informațiile de conectare la rețea și informațiile despre orice hardware asociat, cum ar fi căștile sau difuzoarele externe.

Backup

Alternative la resetarea setărilor de rețea
Înainte de a alege să resetați setările de rețea, este o idee bună să încercați câteva remedieri specifice problemei pe care o întâmpinați. De asemenea, poate doriți să încercați unele dintre următoarele rezolvari generale pentru a rezolva problemele de internet și de rețea.

  • Reporniți dispozitivul.
  • Activați și dezactivați modul Avion.
  • Verificați-vă internetul pe alt dispozitiv.
  • Reporniți modemul și routerul.
  • Instalați cele mai recente actualizări ale sistemului de operare și aplicației.

Solutie

Pasi de urmat

Ce se întâmplă când resetez setările de rețea?

Majoritatea dispozitivelor și serviciilor vă vor permite să ștergeți manual informații specifice referitoare la conexiunile individuale la internet și dispozitivele asociate. De exemplu, puteți șterge o singură rețea Wi-Fi pe care nu o mai utilizați fără a afecta celelalte conexiuni Wi-Fi.

Alegerea de a reseta setările de rețea, pe de altă parte, va șterge nu doar informațiile de conectare pentru acea rețea Wi-Fi, ci și toate datele pentru toate celelalte conexiuni Wi-Fi stocate, toate împerecherile dispozitivelor Bluetooth, rețeaua mobilă, preferințe și informații VPN stocate.

Voi pierde ceva dacă resetez setările de rețea?

O resetare a setărilor de rețea nu va șterge niciun fișier, folder sau alte medii stocate pe dispozitiv. Nici nu va șterge niciun fel de date de browser web, cum ar fi istoricul de navigare sau marcajele salvate. Iată ce șterge o resetare a setărilor de rețea:

  • Numele și parolele rețelei Wi-Fi;
  • Conexiuni și preferințe dispozitiv Bluetooth;
  • Setări VPN, istoric local și preferințe;
  • Preferințele rețelei celulare, cum ar fi gestionarea datelor și setările 4G/5G.

Trebuie să resetez setările de rețea?
Alegerea opțiunii Reset Network Settings este doar una dintre multele modalități potențiale de a remedia erorile de internet șau de conectivitate. Nu trebuie să efectuați o resetare a setărilor de rețea, dar vă poate ajuta dacă ați încercat totul și nimic nu pare să funcționeze.

O resetare a setărilor de rețea durează doar câteva secunde. Cu toate acestea, va dura mai mult reintroducerea manuala a tuturor informațiilor de conectare Wi-Fi șterse și pentru a vă reconecta ulterior dispozitivele Bluetooth. Efectuarea unei resetare a setărilor de rețea pe un computer cu Windows poate rezolva mai multe probleme de internet. Resetarea preferințelor de rețea poate rezolva, de asemenea, problemele Wi-Fi sau date mobile pe orice dispozitiv mobil, Android sau iOS.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Este important de subliniat că o resetare a setărilor de rețea nu este același lucru cu o resetare a la setările din fabrică.
Resetarea setărilor de rețea șterge toate datele de internet, rețeaua locală și dispozitivele asociate. O resetare din fabrică va șterge tot ce este pe dispozitiv, revenind la starea în care se afla atunci când l-ați despachetat.

Voteaza

(5 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?