Clonare Windows de pe HDD pe SSD folosind Macrium Reflect

Configurare noua (How To)

Situatie

Procesul de clonare va dura în funcție de conexiunea USB și de dimensiunea unității laptopului.

Pasul 1: Macrium Reflect (ediție gratuită)

Pentru a incepe transferul, poți să folosești aplicația Macrium Reflect în versiunea gratuită. Când faceți dublu click pe instalare, veți vedea de fapt un ecran care arată mai degrabă ca un instrument de descărcare.

Nu trebuie să schimbați nicio opțiune pe acest ecran. Trebuie doar să faceți click pe butonul „Descărcați” și să urmați toate indicațiile.

Pasul 2: Configurarea clonei

Pentru a începe, trebuie doar să faceți click pe linkul „Clonați acest disc” de sub hard diskul dvs. principal, care ar trebui selectat implicit. În ecranul care apare, faceți click pe  „Selectați un disc pe care să o clonați” și alegeți noul dvs. SSD.

S-ar putea să aveți la fel de multe partiții ca în exemplu; s-ar putea să ai mai puține. Indiferent câte aveți, va trebui să le selectați pe toate pentru a le transfera pe noul dvs. SSD, cu „copiați partițiile selectate”. După ce ați făcut asta, faceți clic pe „Next”.

Pasul 3: Pornirea clonării

Veți vedea un ecran care prezintă, într-un mod destul de detaliat, toate operațiunile pe care Macrium Reflect le va face odată ce va începe procesul de clonare. Puteți revizui aceste setări dacă doriți, iar apoi trebuie să apăsați pe „Finish”, pentru a începe procedura:

Pasul 4: Instalarea noului SSD

Dacă vă înlocuiți hard disk-ul vechi cu noul dvs. SSD, deconectați hard disk-ul vechi de pe desktop sau laptop (probabil un cablu SATA și de alimentare) și conectați-vă noul dvs. SSD în locul unității vechi. Nu trebuie să reglați nimic altceva în BIOS-ul sistemului dvs. Ar trebui să porniți direct partiția Windows principală pe noul dvs. SSD.

Dacă vă păstrați vechiul hard disk, reconectați-l la un alt port SATA din sistemul desktop.Asigurați-vă că computerul nu îl pornește din greșeală în locul noului dvs. SSD. Dacă porniți pe vechiul dvs. hard disk în locul celui nou, va trebui să schimbați comanda de bootare a sistemului în BIOS.

După ce computerul pornește cu noul dvs. SSD, intrați în Start și apăsați pe Disk Management, găsiți hard disk-ul vechi, faceți click dreapta pe diferitele partiții și selectați „Șterge volumul” pentru fiecare. Acest lucru vă va permite să ștergeți vechile volume și să folosiți hardul vechi ca mediu de stocare de date.

Pasul 5: Verificare SSD corectă

Pentru a confirma că Windows 10 recunoaște corect noul dvs. SSD și îndeplinește în mod regulat toate funcțiile corecte de TRIM , faceți click pe butonul Start, tastați „Defragment” și selectați prima opțiune: „Defragmentare și optimizare drivere”.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?