Cum configurezi Check_MK

Configurare noua (How To)

Situatie

Presupunand ca aveti instalat agentul pe localhost, puteți seta localhost ca prima gazda monitorizata în configurația Check_MK .

Solutie

Pasi de urmat

Check_MK este configurat prin fisierul main.mk, care se afla în / etc / check_mk ( atata timp cat nu s-a schimbat aceasta cale în timpul rularii setup.sh ) . Multe lucruri pot fi configurate în main.mk , dar în prezent avem nevoie doar de o singura variabila : all_hosts . Aceasta variabila listeaza toate host-urile pe care doriți să le  monitorizati cu Check_MK . Vom începe cu localhost :

3

Mai multe host-uri pot fi enumerate în all_hosts daca sunt separate  prin virgula . Este permis sa se utilizeze linii noi atâta timp cât paranteza de deschidere este în aceeași linie cu variabila all_hosts  :

4

După ce ati adaugat localhost la all_hosts, puteți face primul inventar . In timpul intentarului Check_MK preia toate datele de la host-urile listate în all_hosts si scaneaza pentru elementele care ar trebui să fie monitorizate. Acest lucru se face prin apelarea CMK cu argumentul -I :

5

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 din 2 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?