Cum copiem un fisier din PC, intr-un VM, fara RDC?

Configurare noua (How To)

Situatie

Ne aflam in situatia in care, dorim sa copiem un fisier (sau mai multe), de pe PC-ul nostru, pe un VM, fara o conexiune de tip RDC bazata pe IP.

Solutie

Pentru a putea face acest lucru trebuie sa:

– Avem VM-ul  inchis

– Cautam fisierul .vhdx al imaginii VM-ului in cauza (acesta este un custom path; calea difera in functie de cum si unde este salvat VM-ul)

– Apasam click-dreapta pe fisierul .vhdx si selectam Mount, iar dupa acest pas este finalizat, fisierul va aparea ca un New Drive attached (in acest caz, Disk F).

La finalizarea pasilor de mai sus, o sa aveti posibilitatea de a accesa noul Drive, si naviga catre folder-ul destinatie in care doriti sa copiati fisierul din PC-ul dumneavoastra (in acest caz, Users/Desktop).

Dupa ce finalizati de copiat toate datele necesare, puteti sa inchideti fereastra noului disk, si sa selectati click-dreapta -> Eject. La finalizarea pasilor anteriori, puteti sa reporniti VM-ul.

Aceasta metoda este eficienta pe VM-urile pe care nu puteti sa stabiliti o conexiune la internet, pentru a trimite cu usurinta fisiere din PC-ul dumneavoastra, catre statia VM.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor