Cum creezi o aplicatie simpla cu Laravel

Configurare noua (How To)

Situatie

Vom presupune ca doriti sa faceti o aplicatie folosind Laravel.

Solutie

Dacă dezvoltați pe un Mac și Docker Desktop este deja instalat, puteți utiliza o comandă simplă de terminal pentru a crea un nou proiect Laravel. De exemplu, pentru a crea o nouă aplicație Laravel într-un director numit „example-app”, puteți rula următoarea comandă în terminalul dvs.:

curl -s “https://laravel.build/example-app” | bash

Desigur, puteți schimba „example-app” din această adresă URL cu orice doriți – asigurați-vă doar că numele aplicației conține doar caractere alfanumerice, liniuțe și liniuțe de subliniere. Directorul aplicației Laravel va fi creat în directorul din care executați comanda.

După ce proiectul a fost creat, puteți naviga în directorul aplicației și puteți porni Laravel Sail. Laravel Sail oferă o interfață simplă de linie de comandă pentru interacțiunea cu configurația Docker implicită a Laravel:

cd example-app

./vendor/bin/sail up

Prima dată când rulați comanda Sail up, containerele aplicației Sail vor fi construite pe mașina dvs. locală. Acest lucru ar putea dura câteva minute. Nu vă faceți griji, încercările ulterioare de a porni Sail vor fi mult mai rapide. Odată ce containerele Docker ale aplicației au fost pornite, puteți accesa aplicația în browserul dvs. web la: http://localhost.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?