Cum dezactivăm partajarea update-urilor în Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Microsoft a introdus în noul sistem de operare, Windows 10, o funcție cu ajutorul căreia putem partaja actualizările de windows cu calculatoarele din rețeaua noastră locală, sau cu calculatoarele din internet.

Asta inseamnă că alte calculatoare vor putea downloada update-uri de Windows direct de pe calculatorul nostru. Această facilitate consumă destul de multe resurse și banda de retea, motiv pentru care multi vom alege să nu o folosim.

Iată cum procedăm pentru a dezactiva funcția.

Solutie

 

Accesăm secțiunea Settings din meniul Start:

1

Accesăm Update & Security:

2

Mai departe dăm click pe Windows Update:

3

Selectăm Advanced Options:

4

Alegem modalitatea prin care ne sunt livrate update-urile, dând click pe ” Choose how updates are delivered“:

5

Ducem comutatorul în poziția off:

6

Bineînteles că putem lăsa activă această funcție dacă dorim, dar trebuie să fim foarte atenți la ce înseamnă “local network” pentru noi. Dacă avem un router acasă, atunci local network-ul nostru va fii compus din calculatoarele conectate la acel router, adică update-urile vor fii partajate doar cu pc-urile personale. Dacă avem un calculator conectat direct prin cablu la ISP ( ex. RDS, etc. ) atunci rețeaua noastră locală va fi compusă din toate calculatoarele conectate direct la rețeaua RDS, adică update-urile vor fi partajate cu foarte multe calculatoare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 43 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?