Reconstruire Mailbox corupt si refacerea indexarii email-urilor pentru clientul de Mail din Mac OS X.

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Un mailbox de dimensiune mare ( peste 20 Gb spatiu ) este predispus erorilor. Cele mai frecvente probleme apar la indexare. Mailbox-ul se poate corupe afectand in mod direct continutul bazei de date. Daca nu este realizata o arhivare periodica a e-mailurilor riscam pierderea partiala a acestora, iar procesul de recuperare necesita timp ( uneori reconstruirea si reindexarea poate ajunge pana la 6h sau chiar mai mult ).

Simptome

Cautarea unui mesaj dureaza foarte mult sau in urma cautarii nu afiseaza nici un rezultat, desi exista continut.

Solutie

Pasi de urmat

Reconstruirea unui mailbox pentru clientul de Mail OS X se poate face din aplicatie, accesand meniul Mailbox, apoi optiunea “Rebuild“.

001

Daca nu apare aceasta optiune sau este dezactivata va trebui sa inchideti toate ferestrele de creare mesaj si sa selectati inbox-ul din interfata principala a aplicatiei Mail, apoi sa reincercati.

Repararea si reindexarea tuturor mesajelor se face astfel:

– Inchideti aplicatia Mail. Din Finder -> Go -> Library navigati pana la directorul MailData din calea:

~/Library/Mail/V2/MailData/

– Stergeti fisierele care incep cu “Envelope Index” ( inainte de stergere este recomandat sa faceti o copie de siguranta a acestor fisiere)

002

Inchideti fereastra MailData, apoi rulati aplicatia Mail pentru a incepe reindexarea.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Daca mailbox-ul este configurat ca IMAP sau Exchange e-mailurile locale sunt sterse si descarcate din nou de pe serverul de mail.

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

In cazul in care metoda prezentata nu rezolva problema dvs. este necesara restabilirea mailbox-ului dintr-un backup anterior realizat cu Time Machine.

Voteaza

(47 din 83 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?