Cum realizam criptarea datelor sensibile pentru PC/laptop?

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

BitLocker

Pe dispozitivele acceptate care rulează Windows 10 sau un BitLocker mai nou se va activa automat prima dată când vă conectați la un cont Microsoft personal (cum ar fi @outlook.com sau @hotmail.com) sau la contul de la locul de muncă sau de la școală.

BitLocker nu este activat automat cu conturile locale, însă îl puteți activa manual în instrumentul Gestionare BitLocker.

Pentru a gestiona criptarea BitLocker

 • Atingeți Start  și în caseta de căutare tastați Gestionare BitLocker, apoi selectați-l din lista de rezultate.
 • Dacă aveți BitLocker activat pentru dispozitivul dvs., este important să vă asigurați că ați făcut backup cheii de recuperare undeva.
 • Dacă BitLocker crede că un utilizator neautorizat încearcă să acceseze unitatea, acesta va bloca sistemul și va solicita cheia de recuperare BitLocker.
 • Dacă nu aveți acea cheie, nu veți putea accesa unitatea, iar asistența Microsoft nu are acces la cheile de recuperare, astfel încât să nu vi-o poată furniza sau să creeze una nouă, dacă s-a pierdut.

Este nevoie de doar câteva momente pentru a face backup cheii de recuperare.

Cum se face backup cheii
 1. Atingeți butonul Start din Windows și tastați BitLocker
 2. Selectați aplicația Gestionare BitLocker Panou de control din lista de rezultate de căutare
 3. În aplicația BitLocker, selectați Faceți backup cheii de recuperare
 4. Selectați locul în care doriți să i se copie de rezervă cheia
  • Salvați în contul microsoft – aceasta va salva cheia în biblioteca cheilor de recuperare a contului microsoft, de unde o puteți accesa cu ușurință de pe orice computer în viitor.
  • Salvați pe o unitate flash USB – dacă aveți o unitate flash la îndemână, puteți salva cheia pe aceasta. În cazul în care computerul vă solicită cheia în viitor, introduceți unitatea USB respectivă și urmați instrucțiunile de pe ecran. Cheia ocupă doar câțiva KB de spațiu, astfel încât unitatea să nu fie mare.
  • Salvarea într-un fișier – Vă puteți salva cheia de recuperare ca fișier text simplu pe orice dispozitiv. Dacă aveți nevoie de acel fișier în viitor, deschideți-l pur și simplu cu orice editor de text, cum ar fi Notepad sau Microsoft Word, și veți putea să citiți cheia. Nu o veți putea salva pe unitatea criptată BitLocker, deci poate fi necesar să o salvați pe o unitate USB dacă nu aveți un al doilea volum necriptat pe dispozitiv. Puteti să copiați sau să mutați acel fișier text în Seiful personal OneDrive
 5. Selectati Terminare

Dacă dispozitivul dvs. nu acceptă BitLocker, este posibil să reușiți să utilizați în schimb Criptarea dispozitivelor Windows .

Pentru a vedea dacă puteți utiliza criptarea dispozitivelor Windows
 1. În caseta de căutare din bara de activități, tastați Informații de sistem, faceți click dreapta pe Informații de sistem în lista de rezultate și apoi selectați Executare ca administrator. Sau puteți să selectați butonul Start, apoi, sub Instrumente de administrare Windows, selectați Informații de sistem.

În partea de jos a ferestrei Informații de sistem, găsiți Compatibilitate cu criptarea dispozitivelor. Dacă valoarea are specificația Îndeplinește condițiile prealabile, atunci este disponibilă criptarea pe dispozitivul dvs.

Pentru a activa criptarea dispozitivelor Windows

  1. Conectați-vă la Windows cu un cont de administrator (pentru a comuta între conturi, poate fi necesar să vă deconectați și să vă reconectați).

   Creați un cont de utilizator local

   1. Selectați Start  > Setări  > Conturi , apoi selectați Familie & alți utilizatori. (În unele versiuni de Windows, veți vedea Alți utilizatori.)
   2. Selectați Adăugați o altă persoană la acest PC.
   3. Selectați Nu am informațiile de conectare ale acestei persoane și, pe pagina următoare, selectați Adăugați un utilizator fără cont Microsoft.
   4. Introduceți un nume de utilizator, o parolă sau indiciul pentru parolă sau alegeți întrebări de securitate, apoi selectați Următorul.

    Schimbați un cont de utilizator local în cont de administrator

    1. Selectați Start  > Setări  > Conturi .
    2. Sub Familie & alți utilizatori, selectați numele proprietarului contului (ar trebui să vedeți “Cont local” sub nume), apoi selectați Modificați tipul de cont.
    3. Sub Tip de cont, selectați Administrator, apoi selectați OK.
    4. Conectați-vă cu noul cont de administrator.
  2. Selectați butonul Start , apoi selectați Setări  > Actualizare & Securitate > Criptare dispozitive. Dacă opțiunea Criptare dispozitiv nu apare înseamnă că nu este disponibilă.
  3. Dacă opțiunea Criptare dispozitiv este dezactivată, selectați Activare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?