Cum reparam un profil de email din registrii fara sa refacem profilul cap-coada

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Pasi de urmat

Sunt momente in care efectiv avem nevoie atata de mult de email incat consideram ca nimic rau nu se poate intampla. Insa in unele momente Outlook-ul incepe sa ne joace diverse farse in ceea ce priveste functionarea lui. Solutia prezentata de mine in cele ce urmeaza reprezinta situatia in care efectiv putem folosii obtiunea de a reface un profil de email fara sa il refacem cap-coada, acet lucru necesitand foarte mult timp atat pentru cel care ofera acest ajutor cat si pentru utilizatorul care foloseste Outlook-ul. Toata lumea stie ca fiecare minut conteaza cand ai nevoie sa dai zeci de emailuri pe zi sau cand doresti sa iti planifici in calendat sedintele.

DE PRECIZAT ESTE FAPTUL CA PROGRAMUL OUTLOOK TREBUIE SA FIE INCHIS SI SA NU AIBA NICI UN PROCES ACTIV PENTRU A NU CORUPE EFECTIV KITUL “INSTALL”.

Primul pas este sa accesam ” Regedit ” si sa urmarim urmatoarea cale:

HKEY_LOCAL_MACHINE

0

 

SOFTWARE

2

Microsoft

3

Windows NT

4

ProfileList

5

In subfolderul din registrii cu numele ” ProfileList ” vom gasi cheia care ne intereseaza. Cheia utilizatorului nostru cu profilul defect. Acea cheie este scrisa de doua ori, una simplua si una care are in capatul sau extensia ” .bak “.

6 bak

Dupa ce am identificat cheia specifica user-ului nostru incepem procesul de reparare prin apasarea butonului “click dreapta” pe cheia care contine extensia ” .bak “, continuam prin apasarea butonului “Rename” si in loc de extensia “.bak” modificam cu un alt nume, inca cazul de fata eu am pus “_new”.

7 bak-new

Dupa ce am pus nume diferit fata de extensia “.bak” urcam mai sus la cheia parinte si ii reluam procesul “click dreapta -> Rename ” adaugandui acesteia extensia “.bak”.

8

Pana aici am ajuns la un procent de 75% din reparatia propriuzisa. Mare atentie ca in continuarea sa nu lasati cheia secundara cu numele modificat intrucat nu o va mai recunoaste programul, ca drept urmare la cheia cu numele modificat ii stergem ce am adaugat, in cazul meu ” _new “.

DE PRECIZAT ESTE FAPTUL CA PROGRAMUL OUTLOOK TREBUIE SA FIE INCHIS SI SA NU AIBA NICI UN PROCES ACTIV PENTRU A NU CORUPE EFECTIV KITUL INSTALL.

9

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?