Cum sa creezi fisiere .reg pentru o manipulare mai facila a registrilor

Configurare noua (How To)

Situatie

Există o mulțime de setări importante pentru Windows pe care le puteți modifica numai prin editarea Registrului. De exemplu, în Windows 10, trebuie să modificați regiștrii pentru a aduce mouse-ul la viteză maximă sau pentru a opri Edge Browser să refacă toate tab-urile sale după o inchidere neprevazuta.

Cu toate acestea, editarea Registrului poate fi destul de “time consumming”, deoarece trebuie să navigați în jurul unei structuri tip copac uriaș pentru a găsi “cheile” corecte. De asemenea, poate fi riscant, deoarece puteți produce defectiuni grave dacă ștergeți greșit ceva. Cu siguranta nu v-ati fi dorit ca un utilizator fara experienta sa se atinga de Windows Registry.

Cu toate acestea, dacă există o modificare a registrului pe care trebuie să o faceți în mod frecvent sau doriți să o distribuiți altora, puteți crea un fișier .Reg, care face modificările dorite printr-un dublu click. De exemplu, dacă doriți să dezactivați ecranul de blocare pe cinci computere diferite, puteți crea un fișier .Reg pentru a-l face și apoi să copiați fișierul pe fiecare PC pe care îl dețineți sau să-l dați părinților dvs. octogenari și să-i spuneți să-l ruleze. Iată cum să creați un fișier .Reg pentru Windows 7, 8 sau 10.

Solutie

Pasi de urmat

Folosind optiunea Export in Registry Editor

Cea mai simpla cale de a creea un fisier .reg este prin operarea modificarilor pe care le doriti in Registry Editor si folosirea functieu export pentru a crea fisierul. Totusi, aceasta metoda functioneaza doar daca toate modificarile operate sunt in acelasi folder.

1. Deschide Registry Editor. Poti deschide Registry Editor folosind Windows + R, tastezi “regedit” in caseta de text si apasam OK.

2. Navigam la registry key-ul sau valoarea pe care dorim sa o exportam si o selectam.

highlight key or value

3. Selectam Export din File menu.

Export

4. Denumiti fisierul si apatati Save. Trebuie ca numele sa contina extensia .reg.

name your file

Your file will now work for anyone who double clicks it.

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Ca plan de restaurare, este bine sa exportam in prealabil si setarea initiala in caz ca dorim sa revenim.

Voteaza

(34 din 81 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?