Cum sa faci propriul discord Bot

Configurare noua (How To)

Situatie

Discord are un API excelent pentru scrierea de roboți personalizați și o comunitate de bot foarte activă . Astăzi vom examina cum să începem să ne creem propriul nostru bot.

Solutie

Pasi de urmat

Veți avea nevoie de un program de cunoștințe de programare pentru a codifica un bot, dar din fericire există câteva module pentru limbile populare care este foarte ușor de făcut. Vom folosi cea mai populară, discord.js .

Ne indreptam spre portalul bot al discordului si cream o noua aplicatie. 

Veți dori să notați codul clientului și secretul (pe care trebuie să păstrați un secret, bineînțeles). Cu toate acestea, nu este botul, ci doar “aplicația”. Va trebui să adăugați botul în fila “Bot”. Tineti minte jetonul si pastrati un secret. Nu dați în niciun caz cheia asta site-ului catre gifthub. Il puteti pierde imediat.

Instalați Node.js și obțineți codificarea.

Pentru a rula codul Javascript în afara unei pagini web, aveți nevoie de Nod. Descărcaţi, instalaţi și asigurați-vă că funcționează într-un terminal (sau Command Prompt, deoarece toate acestea ar trebui să funcționeze pe sistemele Windows). Comanda implicită este “nod”.

De asemenea, vă recomandăm să instalați instrumentul nodemon. Este o aplicație pentru linia de comandă care monitorizează codul botului dvs. și se repornește automat la modificări. Puteți să o instalați executând următoarea comandă:

npm i-g nodemon

Veți avea nevoie de un editor de text. Ați putea folosi doar notepad, dar vă recomandăm fie Atom, fie VSC .

Iată “Hello World”:

const Discord = cer ('discord.js'); 
 const client = nou Discord.Client (); 

client.on ('ready', () => { 
 console.log (`Logat ca $ {client.user.tag}! '); 
 }); 

client.on ('mesaj', msg => { 
 if (msg.content === 'ping') { 
 msg.reply ('pong'); 
 } 
 }); 

client.login ( 'jeton');
Acest cod este luat din exemplul discord.js:
  • Primele două linii trebuie să configureze clientul. Linia unu importă modulul într-un obiect numit “Discord”, iar linia doi iniționează obiectul client.
  • client.on(‘ready’) Blocul se va aprinde atunci când bot-ul pornește. Aici este doar configurat să-și scrie numele în terminal.
  • client.on(‘message’) Blocul se va aprinde de fiecare dată când un mesaj nou este postat pe orice canal. Bineînțeles, va trebui să verificați conținutul mesajului și asta daca face blocul. Dacă mesajul spune doar “ping”, atunci va răspunde cu “Pong!”
  • Ultima linie se conecteaza cu jetonul din portalul bot. Evident, tokenul de pe ecran este aici fals. Nu vă postați vreodată jetonul pe internet.
  • Copiați acest cod, lipiți în jetonul din partea de jos și salvați-l ca index.js într-un folder dedicat.
Cum să executați botul:

Mergeți la terminalul dvs. și executați următoarea comandă:

nodemon - inspect index.js
Aceasta inițiază scriptul și declanșează și depanatorul Chrome, la care puteți chrome://inspect/  accesând tastând Omnibar și apoi deschizând "devtools dedicated for Node".

Acum ar trebui să spuneți “Logged as <bot-name>”, dar aici am adăugat o linie care va loga toate obiectele de mesaj primite la consola:

Deci ce face obiectul acest mesaj? Multe lucruri, de fapt:

Mai presus de toate, aveți informațiile despre autor și informațiile despre canal, pe care le puteți accesa cu msg.author și msg.channel. Vă recomandăm această metodă de logare a obiectelor la nodurile Chrome devtools, și doar căutați în jur pentru a vedea ce face să funcționeze. Puteți găsi ceva interesant. Aici, de exemplu, botul înregistrează răspunsurile sale la consola, astfel încât răspunsurile botului declanșează client.on(‘message’). Deci, am făcut un spambot:

Notă : Aveți grijă la acest lucru, deoarece nu doriți să vă ocupați de recurs.

Cum să adăugați botul pe serverul dvs.

Această parte este mai greu decât ar trebui să fie. Trebuie să luați această adresă URL:

https://discordapp.com/oauth2/authorize?client_id=CLIENTID&scope=bot

Înlocuiți CLIENTID cu codul de client al botului dvs., găsit în fila cu informații generale a paginii aplicației . Odată ce acest lucru este facut, deși, puteti da linkul prietenilor dvs. pentru a le adauga bot pe serverele lor, de asemenea.

Ce altceva putem face?

Dincolo de configurarea de bază, orice altceva se bazează în întregime pe dvs. Dar, acest lucru nu ar fi mult de un tutorial dacă ne-am oprit la salut lume, așa că haideți să trecem peste o parte din documentație , astfel încât să aveți o idee mai bună despre ceea ce este posibil. Vă sugerez să citiți cât de mult puteți, deoarece este foarte bine documentat.

Aș recomanda console.log(client) să adăugați la inceputul codului dvs. și să aruncați o privire asupra obiectului client din consola:

De aici, puteți învăța multe. Deoarece puteți adăuga un bot la mai multe servere simultan, serverele fac parte din Guilds obiectul hărții. În acest obiect se află Guild-urile individuale  (care este numele API-ului pentru “server”), iar acele obiecte ale breslei au liste de canale care conțin toate informațiile și listele de mesaje. Aplicația API este foarte profundă și poate dura ceva timp pentru a învăța, dar cel puțin este usor de configurat și de învățat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 18 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?