Cum sa scapi de UAC (User Aaccount Control) cand te conectezi prin TeamViewer

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

TeamViewer este un program extrem de popular pentru controlul unui PC la distanta. Acesta poate fi folosit pentru partajarea desktopului, conferinte online si chiar pentru transfer de fisiere la distanta. Totusi, desi este un program extrem de util, odata cu introducerea User Acces Control (UAC) incepand cu Windows Vista si in sistemele mai noi, ne-am confruntat cu situatia in care pierdem conexiunea in momentul cand incercam sa instalam un program si apare fereastra UAC sau ni se solicita contul de administrator. Totusi, solutia este extrem de simpla, dar pentru a putea sa facem acest lucru prin TeamViewer este necesar sa cunoastem numele de utilizator si parola administratorului local sau de domeniu (lucru care de altfel este necesar si daca se doreste efectuarea operatiunilor si local pe calculator). Pentru a ne conecta prin TeamViewer cu un cont cu drepturi de administrator, vor proceda in felul urmator.

Simptome

La rularea unui program care necesita drepturi de administrator sau la efectuarea unori actiuni care in mod normal afiseaza fereastra UAC, nu vom putea sa mai dam click pe niciun element la distanta, sau ecranul devine complet negru.

Solutie

Pasi de urmat

Se deschide TeamViewer si introducem ID-ul sau adresa IP a partenerului, ca in modul obisnuit, dupa care apasam “Connect to partner”

01

In fereastra urmatoare, in loc sa introducem parola pentru conectarea la partener, apasam “Advanced”.

02

In fereastra urmatoare, in dreptul campului Authentication, in locul optiunii implicite TeamViewer selectam Windows.

04

Apoi in deptul campurilor Windows username si Windows password completam datele contului de administrator local

05

Sau in cazul calculatoarelor m in domeniu, introducem utilizatorul de forma domeniuadmnistrator sau administrator@domeniu ca in exemplul de mai jos

07

09

Dupa apasarea butonului Log On, vom avea acces la ecranul partenerului si nu vom mai pierde legatura in momentul in care se va afisa fereastra UAC. De asemenea, in acest mod putem rula programe utilizand si functiile Run as Administrator sau Run as different user avand posibilitatea sa introducem detaliile utilizatorilor fara ajutorul cuiva aflat in fata calculatorului.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(29 din 68 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?