Cum scriu în două, trei sau mai multe coloane în documentele Word?

Configurare noua (How To)

Situatie

Ai nevoie să scrii documente în Microsoft Word și vrei să împarți tot sau doar o parte din text, în coloane separate? Nu știi cum să scrii text în două coloane? Sau poate că ai vrea să ai trei sau chiar mai multe coloane în documentul tău Word? Ce faci dacă vrei să alegi unde începe o coloană și unde se termină celelalte, astfel încât textul să nu curgă pur și simplu, de la o coloană la altă? Dacă îți pui aceste întrebări, citește acest ghid. Avem răspunsurile.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a-ți împărți textul în două coloane, trebuie mai întâi să deschizi documentul Word sau să creezi unul nou și să adaugi text în el. Doar după aceea poți să creezi coloanele. Cum faci asta? Este mai simplu decât îți imaginezi: selectează textul pe care l-ai scris în documentul Word.

Text selectat în Microsoft Word

Dacă vrei să selectezi tot textul din documentul Word, apasă pe tastele Ctrl + A.

După ce ai selectat textul pe care vrei să îl împarți în coloane, apasă pe fila Aspect din interfața panglică din Microsoft Word.

Fila Aspect din Microsoft Word

Apoi apasă pe butonul Coloane din secțiunea Inițializare pagină.

Butonul Coloana din secțiunea Inițializare pagină, din fila Aspect

Această acțiune deschide o listă de opțiuni de unde poți alege în câte coloane vrei să împarți textul. Apasă pe Două.

Crearea a două coloane într-un document Word

Word creează imediat cele două coloane și face textul să continue de la una la cealaltă, așa cum poți vedea în captura de ecran de mai jos.

Text împărțit în două coloane, în Word

Dacă două coloane nu sunt destul, poți să creezi și trei sau mai multe coloane în documentul tău Word. Scrie textul, selectează-l și mergi la fila Aspect. Apasă pe Coloane și alege Trei sau apasă pe Mai multe coloane dacă vrei mai multe.

Crearea a trei coloane sau mai mult, într-un document Word

Dacă alegi Trei, textul selectat este imediat împărțit în trei coloane. Dacă ai nevoie de mai multe coloane și ai ales să apeși pe opțiunea Mai multe coloane, atunci Word deschide o fereastră nouă cu setări suplimentare, numită Coloane. În ea, caută setarea numită Număr de coloane. Scrie numărul de coloane pe care le vrei și apasă pe OK.

Alegerea numărului de coloane create în Word

Word împarte imediat textul selectat în câte coloane ai specificat. De exemplu, iată ce am obținut noi când am împărțit textul în patru coloane:

Text dintr-un document Word, împărțit în patru coloane

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(5 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?