Cum se rezolva eroarea Processor Thermal Trip Error in Windows 10

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Prpcesorul unui calculator sau alte componente se incalzesc atunci cand sistemul este in uz si trebuie sa fie racit. Computerele au un ventilator (sau uneori mai multe) in acest scop. Cu toate acestea, daca dintr-un anumit motiv sistemul nu se raceste corespunzator, utilizatorii ar primi eroarea:

 

Imediat dupa eroare, sistemul se va opri.

Solutie

Pasi de urmat

Mariti capacitatea RAM

In cazul in care ati verificat Task Manager si ati observat utilizarea CPU mare, dar nici un proces specific nu a supraincarcat sistemul, problema ar putea fi ca memoria RAM din sistem ar putea fi mai mica decat cea suficienta.

Windows 10 are nevoie de minim 2GB de RAM pentru instalare. Cu toate acestea, de indata ce incepeti sa rulati alte cateva programe pe sistem, acesta ar incetini sau va ingheta. Astfel, sfatul meu este sa cresteti memoria RAM la cel putin 4GB.

In cazul in care rulati jocuri pe sistem, veti avea nevoie de mai mult RAM pentru sistemul dvs., dar si mai mult, veti avea nevoie de un mecanism de racire mai bun. Un sistem ReadyBoost RAM ar putea fi o idee buna.

Dezactivati overclocking

Overclocking-ul permite sistemului sa performeze mai bine decat capacitatea acestuia pentru o perioada scurta de timp. Acest lucru se face, de obicei, pentru jocuri care cer resurse intensive, dar utilizatorii ar putea sa o ia in considerare si pentru alte aplicatii. De exemplu, overclockarea permite unui sistem de 2.0GHz sa functioneze la 2.5GHz. Overclockarea este condamnata cu fermitate de expertii in calculatoare, la fel si sugestia noastra, mai ales daca sistemul dvs. este supraincalzit.

Verificati carcasa desktopului / laptopul pentru praf

Uneori, chiar daca ventilatorul functioneaza bine si nu exista nici o obstructie in sistemul de ventilatie, este posibil ca sistemul sa nu se raceasca, din cauza prafului.

Daca puteti deschide carcasa desktopului sau laptopul (pe riscul vostru), incercati curatarea prafului si verificati daca apare eroarea ulterior.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 26 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?