Verifica daca un link este virusat sau nu in Google Chrome.

Configurare noua (How To)

Situatie

Una dintre multele probleme legate de securitate cand vine vorba de internet, consta in virusii care se pot asunde in spatele unui link pe care il accesezi. Modalitatile prin care te poti proteja de astfel de atacuri sunt, fie necunoscute, fie ignorate de majoritatea utilizatorilor de web.

Solutie

Daca accesezi frecvent linkuri necunoscute si vrei sa fii sigur ca sunt sigure si virus-free, o extensie la indemna pentru Chrome este  Dr. Web Link Checker. Aceasta extensie te va ajuta sa verifici daca un link este virusat sau nu.

Dr. Web este un antivirus, iar acesta extensie gratuita verifica linkurile browser fara a instala neaparat softul pe calculator. Pentru a scana un link, Dr. Web foloseste serverul propriu unde are stocata baza de date cu virusi.

Dupa instalarea acestei extensii, este necesara restartarea browser-ului.

O data browser-ul restartat, vei putea observa o iconita verde in forma de paianjen in coltul din dreapta sus. Facand click pe iconita, vei activa meniul din Dr. Web, dar nu va activa automat si functia de verificare a link-ului pe care vrei sa-l scanezi.

Pentru a scana un link de virusi, va trebui sa apesi click-dreapa pe link si sa alegi optiunea “Scan with Dr. Web”. Aceasta operatie va deschide o noua fereastra in care vei putea vedea rezultatele scanarii. Daca nu s-a gasit niciun virus sau amenintarea, vei observa o insigna pe care scrie “Clean”.

dr-web_clean

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cand este detectat un virus sau o amenintare, scanarea va arata rezultatul cu o insigna rosie pe care scrie “Infected” in coltul din dreapta sus. In cazul acesta, este recomandat sa inchizi fereastra si sa nu deschizi linkul.

dr-web_infected

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un alt feature al acestei extensii, este posibilitatea verificarii link-urilor de pe platformele de socializare cum este Facebook, unde abunda tot felul de link-uri dubioase. Cand incerci sa accesezi un link catre o pagina externa, extensia te va avertiza de aceasta actiune ptrin-un pop-up.

 

dr-web_facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Va scana rapid link-ul, si, daca este sigur, vei putea apasa pe butonul “Go” pentru a accesa pagina.

Alte functii incluse  sunt blocarea de analytics, plugin pentru platofrmele de socializare si blocarea de reclame pop-up. Poti activa sau dezactiva aceste setarii apasand iconita in forma de paianjan din coltul din dreapta sus a browser-ului.

Poti, de asemeni, sa mergi la pagina de Options (apasa pe iconita in forma de roata dintata din coltul din dreapta al meniului) pentru a vedea toate optiunile de securitate disponibile. Acestea includ ajustarea nivelului de protectie de la Low catre High.

dr-web_options

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru orice utilizator care este dornic sa-si protejeze datele cu caracter personal cand navigheaza prin website-uri nefamiliare, aceasta extensie este foarte folositoare. Nu numai ca este un exercitiu bun, dar te ajuta sa devii mai informat in legatura cu site-urile care sunt sigure si site-urile care sunt de evitat

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(135 din 270 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

1 Comment

  1. RwkY

    Mai poate fi folosit și bitdefender trafficlight e mai subtil :)) , iar ca și scanare directă, există de la virus total o extensie. Oricum sunt multe, avast, avg le bagă pe gât 😀

Leave A Comment?