Înțelegerea Fork Bomb :(){ :|:& };: în Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

:(){ :|:& };:    – Aceasta se numește bash fork bomb și este suficient să vă distrugeți sistemul consumând toate resursele sistemului. Totuși, dispare după o repornire a sistemului.

În acest articol, voi discuta:

Ce este o bombă cu furcă?

Vă puteți gândi la o bombă cu furcă ca un atac DoS (denial of service), deoarece reproduce procesele existente până când sistemul dvs. utilizează 100% din resursele sistemului și îl face complet inutilizabil.

Programele Unix sunt executate printr-o combinație de două apeluri de sistem numite fork și exec. Un proces dă naștere pe altul fie prin înlocuirea lui însuși când este gata – un exec – sau, dacă trebuie să rămână în preajmă, făcând o copie a lui însuși – un furk.

Bomba cu furcă este practic procesul de a crea furci după furci la infinit, până când sistemul tău nu mai are resurse.

Fork Bomb illustration

Desigur, vă puteți recupera sistemul repornind, dar procesul este destul de interesant!

:(){ :|:& };: este un exemplu de astfel de bombă cu furcă. Este popular pentru că este format din doar câteva personaje speciale, nu scripturi lungi și complicate.

Solutie

:(){ :|:& };:

S-ar putea să nu ai idee cum funcționează.:

:() definește funcția numită ca : și nu va accepta niciun argument.
{} este locul unde începe și se termină funcția. În termeni simpli, include comenzi care vă vor bloca mașina în cele din urmă.
:|: este locul unde începe recursiunea (funcția care se autoapelează). Pentru a fi mai precis, se încarcă o funcție : în memorie, conduce (|) propria sa ieșire către o altă copie a funcției : care este încărcată și în memoria sistemului.
& va executa întreaga funcție în fundal, astfel încât niciun proces copil să nu fie ucis.
; separă fiecare funcție copil de lanțul de execuții multiple.
Și: rulează funcția creată recent, deci începe reacția în lanț!

system process

De ce fork bomb nu funcționează în Ubuntu și în alte distribuții. Schimbarea cu configurația systemd nu este potrivită pentru utilizatorii obișnuiți de desktop, așa că, dacă sunteți interesat, vă recomand cu căldură să verificați acest răspuns la ajustarea config.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?