Multi-function printer- mesaj de blocare a alimentarii cu hartie pentru scanari in urma curatarii

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

In cadrul utilizarii tavitei/sistemului de auto-preluare a hartiilor pentru scanare se va observa ca uneori hartia ramane blocata. In aceste cazuri MFP-ul prezinta un mesaj de eroare si recomandarea deschiderii unei trape de acces specifica nevoii de indepartare a hartiilor blocate. Dupa efectuarea interventiei si inchiderea trapei mesajul va disparea, dar acest lucru nu se intampla intotdeauna.

Solutie

O posibila solutie pentru persistenta mesajului in urma curatarii este re-alinierea unei componente esentiale a sistemului ce preia hartiile:

Mai precis, acest cilindru (echipat cu angrenaje cel putin intr-un capat) poate sa oscileze pe axa mentionata (in plan orizontal / perpendicular pe baze); o consecinta a acestui fapt este ca se poate pierde contactul intre angrenajele de pe cilindru si cele conectate la sistemul de motoare al multifunctionalei, ea devenind astfel incapabila sa preia hartii (s-ar invarti “in gol” ).

La unele modele de MFP vom observa ca dupa deschiderea trapei de acces specifice acestui cilindru si re-pozitionarea lui atunci vom reusi cu succes sa eliminam mesajul de eroare si sa restauram functionalitatea multifunctionalei.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?