Redenumire folder SoftwareDistribution ( pentru remediere erori Windows Updates)

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

In multe cazuri, atunci cand dorim sa facem un Update la Windows acesta se blocheaza atunci cand incearca sa faca download. Folder-ul SoftwareDistribution, este folder-ul in care Windows-ul isi descarca update-urile automate, acesta este obligatoriu si nu poate fii sters pur si simplu.

Observatie: In unele cazuri acele update-uri automate descarcate de Windows, ocupa spatiu inutil, iar aceasta metoda este buna si pentru eliberarea spatiului respectiv.

Solutie

Pasi de urmat

Din search-ul de Windows (in cazul nostru Windows 8,1), cautam dupa services.msc.

1.1

 

Alta varianta pentru a deschide services.msc inafara de search putem folosii executabilul Run, gasit pe toate versiunile windows(desktop & server)

1.2

In interfata deschisa cautam serviciul Windows Update, si trebuie sa-i dam STOP (click dreapta pe serviciu si alegem Stop)

 

2

Folder-ul se gaseste in C:Windows . Trebuie sa-l redenumim (click dreapta RENAME )

 

3

Folder-ul redenumit trebuie sa arate ca mai jos (am folosit extensia .old, aceasta nu este oblicatorie ci o alegere personala). Dupa care reactivam serviciul Windows Update, la fel cum l-am oprit doar ca alegem Start. Acum va trebuii sa restartam PC-ul.

4

Dupa restart o sa observam ca s-a creat un nou folder SoftwareDistribution (daca nu apare imediat dupa restart, incercati sa dati un search Windows Updates si sigur va aparea)

5

 

In acest moment putem sterge folder-ul redenumit si sa-l pastram pe cel nou creat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(29 din 58 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?