Scanarea documentelor prin intermediul telefonului mobil folosind aplicatia CamScanner

Configurare noua (How To)

Situatie

Suntem in era digitalizarii asa ca ne lovim din ce in ce mai des de situatii precum necesitatea trimiterii unui document pe care nu il detinem in format digital, ci doar pe hartie.

Solutie

Pentru aceasta situatie, vine in ajutor aplicatia CamScanner, disponibila atat in Magazin Play cat si in AppStore si este foarte usor de utilizat.

Dupa instalarea aplicatiei, o vom deschide si va intra in ecranul principal, unde ne apar scan-urile efectuate anterior si mai multe optiuni:

Pentru a incepe o noua scanare, apasam butonul verde incercuit in imagine. Odata intrat in modul de scanare, veti incepe sa fotografiati documentul pagina cu pagina, cu atentie sa fie incluse in fotografie toate marginile acestuia pentru a nu se pierde informatie.

Dupa fotografierea tuturor paginilor de care avem nevoie, aplicatia va aplica acestora un efect care face ca citirea documentului sa fie mult mai usoara si simuleaza aspectul scannerelor clasice.

Dupa ce am terminat, vom apasa pe butonul verde cu bifa si ne va duce in pagina finala, unde putem redenumi, salva sau distribui documentul creat.

Apasand pe butonul share vom intalni multe optiuni de distribuire a documentului, cum ar fi Word, PDF sau JPG. Pentru Word si alte optiuni ale aplicatie trebuie achizitionat pachetul Premium.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?