Scurtaturi salvatoare la serviciu

Configurare noua (How To)

Situatie

Lumea poate fi concediata pentru ca navigheaza internetul in loc sa navigheze fisierele excel. Si eu ma fac vinovat de acest obicei de a naviga pe oriunde in alta parte decat unde trebuie in timpul orelor de serviciu. Dar, vin cu o serie de scurtaturi pe care vi le ofer ca sa scapati de ochii curiosilor sau a paraciosilor la sefi.

Cu ajutorul acestor scurtaturi va puteti salva locul de munca, trebuie numai sa le tineti minte si sa intelegeti ce face fiecare dintre ele. Sa incepem!

Solutie

 • Alt+Tab – Iti da voie sa minimalizezi rapid o fereastra sau sa sari dintr-o fereasta in alta. Sigura conditie este sa ai o alta fereastra deschisa.
 • CTRL+Shift+Delete – Aceasta scurtatura este extrem de importanta pentru ca iti permite sa stergi toata istoria browserului.
 • CTRL+Shift+N – Ar fi de ajutor sa folosesti un browser cu optiune de Incognito tab ca sa fi sigur ca nu lasi nicio urma de navigare in istoria acestuia.
 • Alt+F4  – Aceasta scurtatura iti inchide orice program activ deschis in windows. Aceasta scurtatura este special conceputa pentru utilizatorii mai in varsta care inca mai joaca Solitaire pe computer. Serios acum, Alt+F4 va inchide orice program deschis. Salvati-va munca inainte de a folosi aceasta scurtatura.
 • CTRL+W – Inchide orice tab deschis pe browser. O scurtatura foarte utila atunci cand vrei sa scapi rapid de vreun tab deschis degeaba sau incriminator.
 • Alt+F si apoi X – Inchide toate browserele de Chrome (nu funtioneaza si pe internet explorer )
 • CTRL+1-9 – Cateodata inchiderea brusca a bowserului devine suspicioasa. Apasa CTRL si o cifra de la 1 la 9 si zapp-eaza prin tab-urile deschise.
 • CTRL+Enter – Pentru cand te grabesti sau nu mai ai chef sa mai pui ‘www si ‘.com’ (din pacate, functioneaza numai pentru ‘.com’)
 • CTRL+Z – Aceasta scurtatura va rescrie tot ce ai sters in timpul creatiei operei de arta teatrala sau a ofertei de vanzare pe care a cerut-o superiorul. Asadar, daca din greaseala ai sters tot, tine apasat pe combinatia CTRL+Z (cu conditia de a nu fi salvat documentul dupa stergere).
 • Alt+Home – Pentru cand nu mai ai timp sa inchizi tab-ul sau browser-ul, aceasta scurtatura te duce direct la home page. Bineinteles, se pierde tot ce faceai in acel moment pe tab-ul respectiv.
 • Windows Logo+L – Te-ai saturat ca toti colegii sa stie ce faci tu pe calculator? WinLogo+L este raspunsul! Blocheaza desk(lap)topul si poti merge afara.

Tip solutie

Workaround

Impact colateral

Distractia abia acum incepe! Trebuie sa tineti minte ce face fiecare in parte. Incercati sa va salvati munca inainte de a folosi vreo scurtatura mai “letala” pana le invatati utilizarea. Bafta si zi usoara!

Voteaza

(24 din 51 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?