Solutie pentru eroarea “generic trust failure” la instalarea pachetului .NET Framework 4.0

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Instalarea pachetului .NET Framework 4.0 poate fi anulata din cauza urmatorului mesaj de eroare: “.NET Framework 4 Client Profile has not been installed because: Generic trust failure“.

generic_failure

Simptome

Eroarea apare in mod frecvent pe Windows Xp si Windows 7 (x86 sau x64).

Backup

Inainte de a incepe aplicarea solutiei de rezolvare este obligatoriu efectuarea unui punct de restabilire sistem. Click dreapta pe My Computer -> Properties -> click pe System Protection. Din fereastra System Properties alegeti optiunea Create.

system_point

 

Solutie

Pasi de urmat

Din meniul Start executati editorul de registrii: regedit.exe cu privilegii de administrator sau tastati run, apoi regedit.exe :

run

In editorul de registrii navigati in grupul HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> WinTrust -> Trust Providers -> Software Publishing selectati registrul State -> apoi click dreapta Delete.

state

Inchideti editorul de registrii si incercati din nou instalarea pachetului .NET Framework 4.0.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Atentie la lucrul cu editorul de registrii. Stergerea din greseala a unui registru poate avea efecte negative asupra sistemului de operare si se manifesta prin intreruperi sau blocaje frecvente, bluescreen sau imposibilitate de incarcare sistem.

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

In cazul in care la repornire nu se mai incarca sistemul de operare este necesara restabilirea sistemului la starea anterioara. Inainte de mesajul Starting Windows apasati in mod repetat tasta F8 pana cand apar optiunile urmatoare:

last_good_configuration

Alegeti Last Known Good Configuration. Aceasta optiune incarca driverele si registrii care au functionat corect in ultima sesiune windows ( pornire – inchidere windows in siguranta ).

Etichetare:

Voteaza

(52 din 85 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?