Transfer de fisiere cu uTorrent

Configurare noua (How To)

Situatie

Utorrent este un program gratuit P2P (Peer to Peer), ce permite transferul de fisiere intre utilizatori multipli. Datorita putinelor resurse cerute pentru a functiona, interfetei primitoare si usurintei de utilizare, a devenit printre cele mai populare programe de partajat fisiere p2p.

Desigur, o modalitate usoara de transfer de fisiere este utilizarea serverelor FTP, publice, private sau personale. Insa, atunci cand doresti sa transmiti unul sau mai multe fisiere de mari dimensiuni catre mai multi prieteni, Utorrent vine in ajutorul utilizatorilor. Mai mult, transferul poate fi oprit in orice moment de timp si reluat ulterior, fara pierderea datelor deja transferate.

Acest tutorial va prezinta cum se creeaza un torrent si cum se partajeaza.

Backup

Atentie: Aceste informatii sunt oferite strict pentru a partaja informatii si documente proprii; crearea de torente care incalca legile drepturilor de autor este o infractiune.

Solutie

Pasi de urmat

Descarca si instaleaza Utorrent de pe website-ul oficial utorrent.com. Apoi deschide programul Utorrent:

Selecteaza Fila > Creeaza un Torrent Nou sau tasteaza Ctrl + N.

Bifeaza Torent privat, pentru a opri afisarea torrentului in lista de cautari de pe Trakerele publice, si Creeaza criptat pentru a cripta numele documentelor din torrent. In acest fel, doar cei carora le vei transmite fisiereul de descarcare vor avea acces la torrent.

Selecteaza Adaugati fisier.

Nota: Casuta Trackere contine implicit adresele URL ale unor trackere publice. Nu modifica adresele, decat daca doresti sa incarci torrentul pe un tracker privat sau personal.

Alege documentul pe care doresti sa il partajezi si selecteaza Open.

Selecteaza butonul Creeaza.

Introdu numele dorit pentru torrent si selecteaza butonul Save.

Vei observa ca in fereastra uTorrent apare torrentul tau ce asteapta sa fie descarcat, iar in dosarul unde ai creat torrentul se gaseste fisierul pe care il vei trimite.

Odata ce fisierul trimis de tine este deschis de un utilizator se poate folosi orice program p2p. Vei vedea in fereastra Utorrent viteza cu care partajezi fisierul. Poti, de asemenea, sa afli adresa IP a utilizatorului care descarca torrentul tau, apasand meniul Primitori.

In acest fel, uTorrent te ajuta sa transferi si sa urmaresti sesiunile de transfer ale fisierelor de dimensiuni mari.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(6 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?