Configureaza optiunea scan to mail pe konica bizhub c364

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca te aflii in situatia in care multifunctionala ta konica bizhub c364 nu este configurata pentru a scana documente si a trimite mail prin atasament, mai jos ai pasii de configurare optiune de scan.

Solutie

Pasi de urmat

Primul pas care trebuie facut este sa aflii ip-ul multifunctionalei bizhub c364 si sa te loghezi prin interfata unui webbrowser la meniu de administrare al echipamentului.

Introdu ip-ul imprimantei in adress bar din web browser, da “enter” si logheaza-te ca administrator, parola implicita pentru acest model este : 1234567812345678

1

Logat ca administrator, da click pe buton “Network” si in partea stanga a ferestrei acceseaza meniul E-mail SettingE-mail TX (SMTP) – va trebui sa adaugi adresa serverului pentru trimitere mail si portul folosit pentru expediere.

ex : mail.aaa.ro sau ip : 86.131.23.22 si port 25 sau 26

2

Urmatorul pas este acela de a adauga o adresa de mail pentru expediere.

Navigheaza din meniu System Settings in Machine Setting si in box E-mail address introdu adresa de mail pe care o vei folosi ca expeditor.

ex : scan@aaa.ro

3

4

Daca serverul de expediere mail-uri foloseste ssl sau tls, apasa pe buton Network -si acceseaza din nou tab E-mail SettingE-mail TX (SMTP)

Selecteaza din lista “Use SSL/TLS” metoda de criptare si in casuta Port no. SSL – portul folosit de server ex:465 iar daca serverul de mail foloseste autentificare SMTP, atunci bifeaza “SMTP Authentication” si in casuta UserID introdu adresa de mail urmata de parola in casuta “Password

 

Dupa ce ai configurat echipamentul pentru expediere mail va trebui sa adaugi si adrese de mail pentru utilizatori.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 59 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?