Cum folosim serverul SMTP Google pentru a trimite email-uri

Configurare noua (How To)

Situatie

Unul dintre lucrurile mai puțin știute despre Google și aplicațiile sale este că permite rularea unui server SMTP. În loc să gestionați propriul server de mail pentru mesajele de ieșire, se poate configura foarte ușor un server SMTP Google. Tot ceea ce avem nevoie este doar un cont gratuit Gmail.

Toate emailurile trimise vor putea fi accesate și gestionate și din contul Gmail aferent. Mai mult, Google nu folosește portul 25, așa că scade drastic posibilitatea ca emailurile voastre să fie marcate ca SPAM.

Solutie

Pasi de urmat

Accesam adresa serverului: smtp.gmail.com

Nume utilizator: adresa completă de email, de forma utilizator@gmail.com

Parola SMTP: parola contului Gmail

Port SMTP: 465

Cerințe SMTP TSL/SSL: da

Metodă de autentificare: OAuth2 “vi se va cere să permiteți clientului de email să vă acceseze contul gmail”

În cazul în care se dorește stocarea copiilor mesajelor expediate, ne conectăm în contul Gmail, mergem în Setări și, în tabul Forwarding and POP/IMAP, în secțiunea IMAP Access, IMAP trebuie să fie activat (Enable IMAP).

Mai jos este o captură de ecran cu setările de configurare din Thunderbird:

google-smtp

Se pare că Google permite trimiterea a maxim 99 de mesaje în 24 de ore prin serverele sale. Dacă a fost atins acest număr, restricția este automat înlăturată după trecerea a 24 de ore. Serverul SMTP de la Gmail nu este recomandat celor care vor să realizeze campanii prin email.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?