Cum instalam CloudPanel pe Debian 10

Configurare noua (How To)

Situatie

CloudPanel este un panou de control pentru server gratuit si open-source , utilizat pentru gestionarea mai multor componente web. Cu CloudPanel, puteti gestiona MySQL, NGINX, PHP-FPM, Redis, Domain, FTP, User management si multe altele din interfata web. Acesta accepta toti furnizorii importanti de cloud, inclusiv AWS, Google, Digital Ocean si este special conceput pentru performanta ridicata, cu o utilizare minima a resurselor. De asemenea, CloudPanel ofera un instrument CLI care va ajuta sa efectuati mai multe operatiuni, inclusiv backup bazei de date, resetarea parolei, permisiuni si multe altele.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru inceput trebuie sa instalam instrumentele wget si curl care de cele mai multe ori vin implicit pe distributia Debian Server Linux, totusi, pentru a ne asigura ca sunt acolo, rulati urmatoarea comanda.

sudo apt-get install wget curl

Dupa ce am rulat comanda de mai sus, descarcam si rulam scriptul CloudPanel care seteaza automat tot ce avem nevoie pentru acest panou de control open-source pe Debian Linux, cum ar fi PHP, MySQL, Nginx si alte componente.

curl -sSL https://installer.cloudpanel.io/ce/v1/install.sh | sudo bash

Pentru a verifica daca instalarea CloudPanel s-a finalizat cu succes,trebuie sa apara urmatorul mesaj:

Odata ce instalarea este finalizata, veti vedea adresa IP a serverului impreuna cu portul intermitent. Introduceti acelasi lucru in browser ( https://server-ip:8443 ) inlocuiti Server-IP cu adresa IP a serverului unde ati instalat CloudPanel.

Completati campruile cu numele, adresa de e-mail, numele de utilizator de administrator, parola si selectati butonul Creati utilizator. Veti fi redirectionat catre pagina de conectare CloudPanel.

Primul lucru pe care il veti vedea dupa autentificare sunt graficele care ofera informatii despre utilizarea resurselor serverului, cum ar fi memoria, procesorul, stocarea, etc.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(47 din 76 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?