Cum poti restarta Windows Explorer (explorer.exe)

Configurare noua (How To)

Situatie

Ai nevoie de oprirea temporara a procesului explorer.exe fie pentru ca sunt softuri care au nevoie sa se integreze cu acesta, fie iti cauzeaza probleme. In aceste cazuri il poti reporni fara a da restart computerului.

Backup

Se intra in Task Manager cu Ctrl+Alt+Delete sau click dreapta pe “Task Bar”, se cauta procesul “Windows Explorer”, se da click dreapta pe el si in pop-ul aparut se da click pe “Restart”.

10

Solutie

Pasi de urmat

Acest truc exista inca de pe vremea Windows-ului Vista si Windows-ului 7 si a fost implementat in continuare pe Windows 8 si 10. Tot ce trebuie sa faci este tii apasate simultan tastele “Shift” + “Ctrl” si sa dati click dreapta oriunde in Taskbar, pentru a se deschide urmatoarea fereastra in care trebuie dat click pe Exit Explorer:

8

In acest moment, Windows Explorer-ul este inchis si deobicei reporneste singur. In caz ca nu se intampla acest lucru se apasa simultan Ctrl+Alt+Delete si se intra in Task Manager. In fereastra aparuta se da click pe “File”->”Run new task” si se tasteaza in “explorer.exe” pentru a reporni procesul de Windows Explorer.

9

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(31 din 54 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?