Cum sa dezactivezi verificarea semnaturii digitale a driverilor in Windows 7/Vista

Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci cand se instaleaza o aplicatie software este posibil ca aceasta sa necesite totodata si instalarea unor driveri proprii, pentru a putea functiona corect. In cazul sistemului de operare Windows 7/Vista, daca driverii necesari nu sunt semnati digital, instalarea acestora este refuzata de catre sistemul de operare, ce va afisa si urmatorul mesaj:

windows-requires-a-digitally-signed-driver-windows-7

 

Solutie

Pasi de urmat

Una din solutiile pentru instalarea unor driveri fara semnatura digitala, este dezactivarea verificarii semnaturii digitale a driverelor din meniul  avansat de bootare (Advanced Boot Options). Acesta se acceseaza prin apasarea tastei F8 (de preferat in mod repetat, o data la o secunda) la pornirea calculatorului, inaintea inceperii incarcarii sistemului de operare.
Din acest meniul se alege optiunea “Disable Driver Signature Enforcement” .

disable digital sign

Un dezavantaj al acestei solutii este ca procesul trebuie repetat de fiecare cand se doreste utilizarea driverilor ce nu sunt semnati digital.

Cea de a doua solutie este modificarea politicii locale.
Se deschide fereastra “Run” (Tasta Windows + R ) si se introduce de la tastatura “gpedit.msc”. Se apasa butonul OK.
Se acceseaza din panoul de pe partea stanga “User Configuration” > “Administrative Templates” > “System” > “Driver Installation” > dublu click pe setarea “Code signing for device drivers” .

gpedit

 

In fereastra de configurare a setarii se alege optiunea “Enabled” cat si optiunea “Warn” atunci cand Windows-ul detecteaza un driver fara semnatura digitala.
config

Se observa ca Windows 7 si Vista nu sunt enumerate ca fiind sisteme de operare ce sunt afectate de aceasta setare.
Aceasta permite insa instalarea driverilor chiar daca acesti nu sunt semnati, spre deosebire de situatia in care setarea are statusul “not configured”, care implicit refuza instalarea driverilor nesemnati.
Pentru a putea utiliza driverii nesemnati digital in Windows 7 si Vista, este necesara pornirea sistemului de operare din meniul “Advanced Boot Options” , asa cum s-a prezentat la pasul 1.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(24 din 52 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?