Cum scapi de reclame utilizand extensia “Adguard” pentru Google Chrome

Configurare noua (How To)

Situatie

In ultima perioada, aproape in orice pagina pe care o vizitata gasim cel putin o reclama. Desi acestea pot fi o sursa de venit si singura sursa de supravietuire pentru micii intreprinzatori, acestea sunt de-a dreptul enervante si unele extrem de agresive,mai ales in cazul marilor furnizori de servicii. Aproape orice clip de pe Youtube este insotit de un clip promotional, aproape toate conturile de email (ex. Yahoo, Gmail, Outlook) sunt insotite de reclame, multe dintre acestea ocupand o suprafata destul de mare din spatiul de lucru si distragand atentia utilizatorilor.

In urmatoarele imagini putem vedea diferentele:
InainteDupa

 

 

 

 

 

000yb 000ya

 

 

 

 

 

Din fericire, pentru  utilizatorii de Google Chrome, exista o solutie destul de rapida, care ne scapa de toate reclamele nedorite, intr-un mod simplu si rapid. Aceasta consta in instalarea extensiei gratuite Adguard AdBlocker. In continuare vom vedea cum putem instala aceasta extensie si cum o putem configura pentru eliminarea tuturor reclamelor.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a instala extensii in Google Chrome, este necesar sa deschidem meniul din partea dreapta si din lista selectam “More tools” si apoi “Extensions”.

_01

In fereastra urmatoare ne asiguram ca in partea dreapta ramane selectat “Extension” si apoi derulam pagina in jos si apasam unde este scris “Get more extensions”.

_02

In pagina urmatoare, se va deschide Magazinul Chrome. In caseta de cautare din stanga tastam adguard, dupa care apasam <ENTER>.

_03

Din meniul din stanga, selectam “Extensions”.

_04

In partea dreapta, vom gasi extensia Adguard AdBlocker. Apasam unde este scris “ADD TO CHROME” si asteptam instalarea.

_05

 

Dupa verificarea extensiei, vor fi afisate permisiunile acordate extensie. Confirmam instalarea apasand “Add extension”.

_06

Dupa finalizarea instalarii va fi afisata o pagina noua cu setarile Adguard. Implicit, vom vedea activat doar “Allow aceptable ads”.

07

Pentru a bloca toate reclamele, in functie de preferinte, activam sau dezactivam functiile care ne intereseaza. Pentru a scapa de toate reclamele, vom activa primele 4 filtre, si il vom dezactiva pe ultimul, ca in exemplul de mai jos.

08

Tot ce avem de facut, este sa inchidem toate ferestrele, si din acest moment ne putem bucura de o navigare linistita, fara reclame. Daca din diverse motive dorim sa dezactivam blocarea reclamelor pe o anumita pagina sau dezactivarea temporara a filtrului, putem face acest lucru foarte simplu, accesand iconita din partea dreapta. Tot de aici, putem sa blocam manual sau sa raportam o reclama care nu a fost blocata automat.

_00_2

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(43 din 111 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?