Cum se rezolva problemele de ieșire HDMI în Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Cea mai intalnită problemă cu HDMI este lipsa de audio sau video și, în cele mai multe cazuri, cauzate de incompatibilitatea driverelor, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a rezolva această problemă. Dacă nu există sunet, lipsește video sau pur și simplu portul HDMI nu funcționează pe PC, urmați pașii de mai jos pentru a reîmprospăta driverele audio și video.

Solutie

Pasi de urmat

 Verificați hardware-ul

Înainte de scufundări în pași complexi de depanare, verificați mai întâi hardware-ul. Asigurați-vă că ați introdus corect cablul HDMI și că toate conexiunile sunt pe deplin funcționale.

 Iată verificarile pe care le puteti face:

-Verificati daca nu a iesit cablul HDMI . Deconectați și apoi conectați din nou cablul. Pentru a vă asigura că acesta este bine conectat la portul HDMI, puteți cumpăra și încuietori HDMI.

-Porniți difuzorul dvs. HDMI TV sau HDMI și numai apoi porniți calculatorul. Apoi, opriți televizorul sau difuzorul, deconectați complet dispozitivele, așteptați un minut, conectați-le din nou și porniți-le din nou. Acum că ați reînnoit conexiunea HDMI, urmați pașii de mai jos.

Asigurați-vă că dispozitivul dvs. HDMI este dispozitivul implicit


În primul rând, dacă dispozitivul HDMI nu este setat ca dispozitiv implicit, ieșirea HDMI nu este disponibilă. Iată cum puteți seta dispozitivul HDMI ca dispozitiv implicit:

 1) Faceți clic dreapta pe pictograma volumului din bara de activități.

 2) Selectați “Dispozitive de redare”> în fila Redare nouă deschise, pur și simplu selectați Dispozitiv digital de ieșire sau HDMI

3) Selectați “Setare implicită”> faceți clic pe OK. Acum sunetul HDMI este setat ca implicit. De asemenea, asigurați-vă că opțiunea “Afișați dispozitive deconectate” este activată, astfel încât PC-ul să poată afișa toate dispozitivele conectate la acesta.

Efectuati Roll Back la un driver mai vechi

Deschideți Device Manager și găsiți driverul care vă dă probleme. De obicei, are un semn de exclamare alături de el. Dati clic dreapta pe el și selectează opțiunea “Roll back driver”. Aceasta va instala versiunea anterioară a driverului. 

 În Windows 10, trebuie să faceți clic pe Properties și să accesați fila Driver  pentru a găsi opțiunea Roll Back .

   Actualizați driverele

Uneori, tot ce trebuie să faceți pentru a remedia aceste probleme este să instalați cele mai recente drivere. Doar vizitați site-ul producătorului de plăci grafice sau de pe placa de bază și descărcați cele mai recente drivere de acolo. De asemenea, puteți actualiza driverele video și audio utilizând Device Manager. Doar faceți clic dreapta pe driverul pe care doriți să il actualizați și selectați “Update driver”.

Dacă utilizați un laptop, este mai bine să descărcați driverele de la producătorul de laptopuri. De asemenea, trebuie să menționăm că, în anumite cazuri, driverele vechi pot funcționa mai bine, deci dacă cele mai recente drivere nu funcționează pentru dvs., urmați pașii de la soluția anterioară pentru a le dezinstala și a descărca versiunea mai veche a driverelor.

Rulați o scanare completă a sistemului

Malware-ul poate provoca diverse probleme pe computer, inclusiv probleme legate de conexiunea HDMI. Efectuați o scanare completă a sistemului pentru a detecta orice malware care rulează pe computer. Aveți posibilitatea să utilizați Windows antivirus încorporat, Windows Defender sau soluții antivirus third-party.

 Reparați-vă registrul

Cea mai simplă modalitate de a vă repara registrii este să utilizați un instrument dedicat, cum ar fi CCleaner. Nu uitați să vă salvați registrul în cazul în care ceva nu merge bine.

De asemenea, puteți utiliza sistemul de verificare a fișierelor de sistem Microsoft pentru a verifica dacă este coruptă fișierul de sistem. Utilitatea verifică integritatea tuturor fișierelor de sistem protejate și repară fișierele cu probleme când este posibil. Iată cum să executați o scanare SFC:

1) Mergeți la Start> tastați cmd> faceți clic dreapta pe Command Prompt> selectați Run as Administrator;

2)Acum tastați comanda sfc / scannow;

3)Așteptați finalizarea procesului de scanare, apoi reporniți computerul. Toate fișierele corupte vor fi înlocuite la repornire. După finalizarea procesului, verificați dacă conexiunea HDMI este disponibilă.

Actualizați-vă sistemul de operare

Asigurați-vă că aveti cele mai recente actualizări ale sistemului de operare Windows pe statia dvs. Ca un memento rapid, Microsoft  lansezeaza continuu actualizări Windows pentru a îmbunătăți stabilitatea sistemului și pentru a repara diverse probleme. Pentru a accesa secțiunea Windows Update, puteți pur și simplu tasta “update” în caseta de căutare. Această metodă funcționează pe toate versiunile Windows. Apoi mergeți la Windows Update, verificați actualizările și instalați actualizările disponibile.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(34 din 100 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?