Ghid creare stick USB multiboot cu SARDU

Configurare noua (How To)

Situatie

Este o prezentare generală ușor de înțeles care descrie instalarea, utilizarea și întreținerea software-ului de la prima descărcare până la crearea primei unități flash USB MultiBoot.

 • Descărcați mai multe imagini ISO pe o singură unitate flash USB MultiBoot bootabilă

Software-ul de creație SARDU MultiBoot creează o unitate flash USB MultiBoot care permite descărcarea mai multor fișiere ISO Live CD pe o singură unitate flash USB bootabilă.
Aici veți găsi lista de imagini ISO gestionate de SARDU.

 • Descărcați cea mai recentă versiune de SARDU
 1. Pentru a descărca cea mai recentă versiune de SARDU, faceți mai întâi click pe următorul link , apoi descărcați fișierul zip care este compatibil cu sistemul dvs. de operare.
 2. Extrageți conținutul fișierului zip într-un folder (vă rugăm să vă asigurați că calea conține doar caractere alfanumerice și nu caractere speciale).
 3. Software-ul SARDU nu necesită instalare și poate fi lansat printr-un simplu click pe fișierul executabil. Este necesară o conexiune la internet pentru a înregistra software-ul.
Primul boot

După ce ați fost de acord cu termenii licenței, vă recomandăm să finalizați înregistrarea gratuită pe site.
Înregistrarea gratuită este opțională, dar recomandată, deoarece numai versiunile înregistrate și/sau PRO descarcă baza de date de imagini ISO actualizată în timp real.

SARDU are un program de descărcare integrat pentru a facilita descărcarea imaginilor ISO de pe site-urile web ale producătorilor. Versiunea GRATUITĂ înregistrată permite descărcarea unei imagini ISO la un moment dat, în timp ce versiunile PRO permit descărcarea a până la cinci imagini simultan, adăugând orice alte imagini selectate la lista de descărcare.

Evidențierea unei singure imagini ISO -> Faceți click dreapta pe Descărcare și imaginea ISO este adăugată automat la lista de descărcare așteaptă să fie procesată. Descărcarea poate fi începută făcând click pe butonul dedicat sau alte imagini ISO pot fi adăugate la lista de descărcare.

Odată ce imaginile ISO au fost descărcate, pictograma roșie de stare a software-ului devine albastră, solicitându-vă să citiți calea în care fișierul individual este disponibil în coloana alocată. Este apoi activată caseta de selectare cu ajutorul căreia puteți selecta imagini ISO unice pentru a fi gestionate și adăugate la unitatea flash USB creată de SARDU.

Dacă ați descărcat deja imagini ISO, puteți solicita SARDU să le gestioneze în două moduri diferite care duc la același rezultat: Faceți dublu-click în a doua coloană sau faceți click dreapta pe mouse -> „Căutare ISO”.
Fiecare imagine ISO poate fi selectată din diferite căi; cele descărcate anterior, dacă nu se specifică altfel, vor fi descărcate în subdosarul cu numele „ISO”.

SARDU MultiBoot Creator este capabil să gestioneze și să adauge mai multe imagini ISO pe unitatea dvs. flash USB într-o singură operațiune, totuși nu vă recomandăm să procesați mai mult de una sau două în același timp.

Creați unitatea USB MultiBoot

 • Introduceți unitatea flash USB într-un port USB de pe computer și faceți clic stânga pe butonul „Detectați USB”.
 • Selectați toate imaginile ISO pe care doriți să le adăugați pe unitatea flash USB.
 • Asigurați-vă că selectați unitatea USB corectă (se recomandă formatarea FAT32) și verificați informațiile din secțiunea aferentă pentru a vă asigura că există suficient spațiu disponibil.
 • În aceeași coloană din dreapta, faceți clic pe „Creare USB” pentru a începe crearea unității flash USB MultiBoot. Timpul necesar pentru proces va depinde de numărul de imagini ISO pe care le-ați selectat și de viteza de transfer a unităților flash USB utilizate.
Cum să pornești un computer de pe o unitate USB UEFI sau BIOS Legacy

Dacă citiți această parte a ghidului, probabil că ați creat deja un dispozitiv MultiBoot folosind SARDU MultiBoot Creator.

Rețineți că, dacă utilizați Windows 10, pentru a permite pornirea de pe USB și/sau pentru a permite accesul la configurații, trebuie să țineți apăsată tasta SHIFT în timpul închiderii sau repornirii.

După ce ați introdus unitatea flash USB într-un port de pe computer, va trebui să modificați unele dintre setările BIOS-ului sau de pornire UEFI de pe computer:

 • Disable Secure Boot : accesați setările Secure Boot și setați-le la Disabled; Această opțiune se află în mod normal în fila Securitate, fila Boot sau fila Autentificare/Securitate.
 • Activați modulul de suport pentru compatibilitate (CSM) și suportul de pornire moștenit : găsiți și activați modul de pornire CSM; dacă poate fi configurat, activați modul de pornire moștenit; Această opțiune se află de obicei în fila Boot.
 • Schimbați ordinea modului de pornire BIOS sau UEFI : schimbați ordinea modului de pornire BIOS sau UEFI, astfel încât opțiunea dispozitivului USB să fie poziționată în partea de sus a listei; Această opțiune se află de obicei în fila Boot.
 • Activați fereastra pop-up BIOS Boot Screen (BBS) : pe unele computere, opțiunea pop-up BBS este dezactivată implicit. Activați această opțiune. Această opțiune se află de obicei în fila Boot.

Salvați modificările și ieșiți; Reporniți computerul.

În mod normal, în timpul fazelor inițiale de autotestare la pornire a PC-ului ( POST ), este afișat mesajul „apăsați tasta Fx” (unde x este o variabilă, de exemplu F8 sau F12, totuși, ca la notebook-urile Asus, poate fi și ESC) pentru a accesa meniul de pornire. Utilizați această comandă rapidă pentru a selecta dispozitivul de pornire din listă.

Utilizați comanda rapidă pentru BBS Pop-up și selectați unitatea flash USB sau, după ce ați selectat deja boot-ul din USB (modul de pornire BIOS/UEFI), puteți începe de la unitatea flash USB creată cu SARDU.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?