Malware – Stealer

Configurare noua (How To)

Situatie

Astazi o sa spun cateva cuvinte despre un alt tip de malware, acesta este un malware tip “Stealer” si are ca scop exportarea tuturor conturilor si parolelor din pc-ul dumneavoastra care ulterior sunt trimise catre un server controlat de atacator.

Solutie

Versiunile acestui tip de malware precum restul, s-au imbunatatit si au evoluat de-a lungul anilor.

Acum cele mai noi versiuni de stealere sunt capabile sa fure parolele din oricare tip de browser printre care putem enumera browsere consacrate precum Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari sau Opera.

Problema cu acest tip de malware este ca in esenta sa executabilele sunt extrem de mici de ordinul zecilor de kb ceea ce avantajeaza atacatorul putand ascunde acest virus in diverse programe, dat fiind faptul ca executabilul este extrem de mic, este greu sa-ti dai seama daca un program a fost virusat sau nu, uitandu-te la marimea programului, de asemenea fiind mai usor de obfuscat codul.

Aceste stealere nu fura doar parolele din browsere, nu nu, ci si din alte aplicatii, precum Skype, Pidgin, Yahoo Messenger, FileZilla, RDP-uri, parole de retea, routere, servere, parolele de windows, licente, conturi de steam si cam orice salveaza parola undeva in pc.

Anyway, mai jos este o poza de la un panou de control de la un stealer numir HC Stealer (destul de raspandit la nivel global)

hc2

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 58 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?