Cum sa rulezi o comanda de CMD intr-un shortcut de Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Shortcut-urile iti ofera acces rapid la fisiere, aplicatii sau foldere. Aceste shortcut-uri pot fi folosite si pentru a rula rapid comenzi in command prompt (CMD).

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a crea un astfel de shortcut va trebui in primul rand sa dati click-dreapta pe desktop de exemplu si sa selectati optiunea “New”->”Shortcut”.

1

In noua fereastra va trebui sa adaugati locatia aplicatiei pentru care doriti sa creati shortcut. In mod normal se navigheaza apasand “Browse” pana la calea unde se afla acea aplicatie instalata, dar in cazul nostru este mai simplu sa se tasteze in acel camp direct urmatoarea cale: “C:WindowsSystem32cmd.exe” /k comanda. Eu am ales ca exemplu crearea unui shortcut pentru comanda de scanare a fisierelor de sistem (sfc /scannow), asa ca va trebui tastat in acel camp urmatoarea comanda:

“C:WindowsSystem32cmd.exe” /k sfc /scannow

2

Pentru a trece mai departe va trebui sa dati click pe butonul “Next”.

La urmatorul pas va trebui sa alegeti un nume sugestiv pentru acel shortcut si sa finalizati crearea shortcut-ului prin apasarea butonului “Finish”.

3

Pentru a rula aceasta scanare direct din shortcut tot ce va trebui sa faceti este sa rulati shortcut-ul denumit de mine “scannow” cu drepturi de administrator. Pentru a face acest lucru va trebui sa dati click-dreapta pe el si sa selectati comanda “Run as an administrator”.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 56 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?