Îmbunătățirea securității companiilor prin implementarea soluțiilor XDR

Configurare noua (How To)

Situatie

O soluție XDR (Extended Detection and Response) poate oferi afacerii protecția necesară împotriva atacurilor multivectoriale. Prin integrarea inteligenței artificiale și a machine learning-ului, XDR vă ajută să detectați și să răspundeți rapid la amenințări, protejând astfel organizația împotriva amenințărilor potențiale.

Ce este un software XDR?

XDR, prescurtare de la Extended Detection and Response, este o soluție comprehensivă de securitate cibernetică care combină detecția amenințărilor, investigația și răspunsul într-o singură platformă eficientă. Integrând date din surse diverse precum puncte terminale, servere, aplicații cloud și e-mailuri, XDR oferă o apărare holistică împotriva amenințărilor cibernetice.

Această soluție permite organizațiilor să detecteze și să neutralizeze proactiv riscurile potențiale prin analizarea modelelor și a corelațiilor de date în diferite componente de securitate, asigurând o strategie mai eficientă și efectivă în domeniul securității cibernetice.

De ce aveți nevoie de o soluție XDR?

Implementarea unui software XDR aduce mai multe beneficii cheie pentru afaceri:

 • Detectează amenințări complexe: atacurile cibernetice pot lovi în mai multe puncte, inclusiv site-uri web, DNS, SQL și URL-uri. Soluțiile XDR monitorizează vigilent traficul de rețea, identificând anomalii și blocând amenințările atât familiare, cât și necunoscute, în mod eficient.
 • Protejează diverse dispozitive și surse: XDR monitorizează traficul de rețea în mod cuprinzător, inclusiv punctele terminale și mediile de cloud, identificând amenințări oriunde apar acestea.
 • Analizează date din surse multiple: XDR adună și analizează datele în timp ce monitorizează traficul, corelând telemetria pentru a îmbunătăți vizibilitatea în vulnerabilitățile companiei dvs. Această analiză automatizată ajută experții în securitate să identifice, să prioritizeze și să atenueze rapid atacurile cibernetice.
 • Alerte personalizate: Soluțiile XDR gestionează autonom diverse amenințări. Cu toate acestea, aveți opțiunea de a primi alerte pentru incidente specifice, permitând răspuns rapid din partea echipei dvs. de securitate.

Solutie

Pașii pentru implementarea unui software XDR:

Implementarea unei soluții XDR poate îmbunătăți securitatea și eficiența operațiunilor companiilor. Vă prezentăm în continuare strategiile cheie pentru implementarea cu succes a soluțiilor XDR, concepute să ofere întreprinderilor un nivel înalt de securitate și să le ajute să rămână protejate în fața amenințărilor cibernetice.

 1. Evaluarea nevoilor de securitate: înainte de a alege un software XDR, evaluați cerințele specifice de securitate ale organizației dvs. și efectuați o evaluare a riscurilor. Luați în considerare aspecte precum dimensiunea rețelei, tipurile de date gestionate, reglementările de conformitate și restricțiile bugetare.
 2. Cercetarea opțiunilor disponibile: realizați o cercetare detaliată pentru a identifica furnizorii de software XDR de încredere de pe piață. Căutați soluții care oferă capacități cuprinzătoare de detecție a amenințărilor pe mai multe puncte terminale și furnizează vizibilitate în timp real asupra potențialelor incidente de securitate.
 3. Evaluarea caracteristicilor și capacităților de integrare: comparați caracteristicile oferite de diferitele soluții software XDR pentru a găsi una care să se potrivească nevoilor companiei. Căutați capacități avansate de vânătoare a amenințărilor, funcționalități de răspuns automatizate, alerte personalizabile, suport de specialitate, vizibilitate de la un capăt la altul și o interfață prietenoasă pentru utilizator.
 4. Testarea compatibilității și scalabilității: asigurați-vă că software-ul XDR ales este compatibil cu infrastructura dvs. existentă și poate fi scalat în funcție de cerințele de creștere viitoare. Luați în considerare aspecte precum opțiunile de implementare (bazate pe cloud sau pe infrastructura locală), compatibilitatea cu sistemele (Windows/Linux/Mac), ușurința de instalare/actualizare și utilizarea resurselor.
 5. Planificarea strategiei de implementare: elaborați un plan clar care să descrie modul în care veți integra software-ul XDR în cadrul infrastructurii dvs. de securitate existentă fără a perturba operațiunile curente sau a compromite integritatea datelor. Atribuiți responsabilități echipelor sau indivizilor relevanți care vor fi implicați în implementarea/configurarea/administrarea soluției.
 6. Implementarea graduală – implementarea unei soluții XDR ar trebui realizată treptat, în loc să fie făcută odată pentru a minimiza perturbările, asigurând în același timp rezultate optime.
 • Testați implementarea într-un mediu controlat înainte de a o extinde la toate punctele terminale.
 • Configurați un mediu de testare pentru a implementa și testa soluția cu date reale, fără a afecta mediul de producție.
 • Odată ce sunteți sigur de stabilitatea și securitatea soluției, implementați-o în mediul de producție.
 1. Asigurați training și suport: asigurați instruire adecvată pentru personalul responsabil cu gestionarea noului software XDR. Aceasta include înțelegerea funcționalităților sale, navigarea în tabloul de bord, interpretarea alertelor și răspunsul la amenințări potențiale (ghiduri de răspuns la incidente). De asemenea, stabiliți un sistem de suport pentru a asigura rezolvarea rapidă a oricăror probleme ce ar putea apărea în viitor.
 2. Monitorizarea continuă a performanței soluției XDR: revizuiți regulat eficacitatea detecției amenințărilor și a răspunsului la incidente. Rămâneți la curent cu cele mai recente amenințări cibernetice și adaptați soluția pentru a face față riscurilor emergente.

Soluții XDR folosite des, pe care organizația voastră le-ar putea lua în considerare sunt CrowdStrike Falcon XDR, Palo Alto Networks Cortex XDR, Carbon Black. Oferind o gamă largă de instrumente de detecție și răspuns la incidente, aceste servicii integrează inteligența artificială și machine learning pentru a detecta comportamente neobișnuite în timp real și pentru a bloca amenințările cibernetice înainte ca acestea să provoace daune semnificative.

Adoptarea unei abordări XDR este o mișcare inteligentă ce face diferența, în special atunci când companiile se confruntă cu atacuri multivectoriale și infecții avansate cu malware. Prin urmare, investiția într-un software XDR nu este doar o alegere înțeleaptă, ci și o măsură esențială pentru securitatea afacerii voastre, ce permite detectarea amenințărilor mult mai complexe decât soluțiile de securitate tradiționale.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?