Cum sa montam si sa demontam imagini iso in Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

O imagine ISO este un container care stochează o replică a conținutului unui disc fizic, care de obicei poate fi un CD, DVD sau chiar Blu-Ray. Companiile de software utilizează de asemenea imagini ISO ca mijloc de distribuire a software-ului lor.

De exemplu, atunci când descărcați un nou Windows 10 Insider Preview ISO pentru a face o instalare curată a sistemului de operare. În trecut, trebuia să instalați instrumente separate pentru a lucra cu imagini, dar dacă rulați Windows 10 pe computer, puteți monta sau demonta fișierele ISO fără a avea nevoie de software suplimentar.

În acest tutorial, vă voi ajuta să parcurgeți pașii simpli pentru montarea și demontarea imaginilor ISO utilizând File Explorer și instrumentul de comandă PowerShell.

 

 

Solutie

Pasi de urmat

Cum să montați sau să demontați imaginile ISO utilizând File Explorer

Există mai multe moduri de a lucra cu un fișier ISOiar unul dintre ele este utilizând File Explorer. De asemenea, puteți să faceți clic dreapta pe fișierul .iso și să faceți clic pe opțiunea Mount.

Odată ce ați terminat de lucru cu imaginea, o puteți demonta rapid făcând clic-dreapta pe unitatea virtuală din My Computer (This PC) in File Explorer și selectând opțiunea Eject.

Cum să montați sau să demontați imaginile ISO utilizând PowerShell

Daca nu aveti activa in File Explorer optiunea de Mount puteti folosi PowerShell pentru a monta si demonta imagini .iso astfel:

In primul rand deschidem Powershell apasand combinatia de taste Windows key + R supa care scriem Powershell.exe si pasam enter.

Dupa care, in fereastra de PowerShell introducem urmatoarea comanda:

Mount-DiskImage -ImagePath "C:FILE.ISO"

Pentrua demonta imaginea folosim urmatoarea comanda:

Dismount-DiskImage -ImagePath "C:FILE.ISO"

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(46 din 107 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?