Cum poti debloca editarea unui document pe File Server – Windows Server 2012

Configurare noua (How To)

Situatie

Vrei sa editezi un document stocat pe un File Server, la care ai drepturi de scriere si totusi nu poti sa il editezi (eroare: “The document is locked for editing by another user”). Daca ai verificat local (pe computerul tau) si nu este agatat procesul in “Task Manager”, inseamna ca ori este deschis de altcineva direct de pe server, ori a ramas blocat procesul pe File Server.

Solutie

Pasi de urmat

Dupa ce te-ai conectat pe File Server trebuie sa accesezi “Computer management”. Cel mai simplu mod pentru a face acest lucru este sa tastezi in search “Computer management”. Dupa acest pas se va deschide o noua fereastra ca cea din printscreen-ul de mai jos.

Untitled

In meniul din stanga ferestrei va trebui sa expandati folderul “Shared Documents” si sa accesati cu un click folderul “Open Files”.

Untitled1

 

In meniul din partea dreapta a ferestrei aveti toate documentele din share deschise de useri (cu numele fisierului, userul care l-a deschis, drepturile care le are asupra fisierului respectiv, etc). Pentru a inchide sesiunea unuia dintre aceste fisiere, acesta trebuie selectat, dupa care, in urma unui click-dreapta selectata optiunea “Close Open File”.

Untitled2

In urma acestei comenzi fisierul este inchis si poate fi editat si de alti useri care au drept de scriere asupra lui.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(20 din 49 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?