Instaleaza WordPress, manual pe site-ul tau utilizand cPanel

Configurare noua (How To)

Situatie

Vrei sa instalezi WordPress direct pe site-ul tau?

Uite cum poti face asta in cativa pasi.

 

Mai intai trebuie sa creezi o baza de date pentru WordPress

Backup

Crearea unei baze de date pentru WordPress

Mai intai, trebuie sa instalezi o baza de date MySQL pe server-ul tau pentru WordPress. Majoritatea providerilor pun la dispozitie clientilor, o interfata ce face mul mai usoara instalarea unei baze de date, iar in acest exercitiu vom folosi vrajitorul MySQL pe panel-ul de admin, cPanel. Daca provider-ul tau foloseste alta interfata, pasii ar putea fi usor diferiti, dar in general, veti ajunge la acelasi rezultat dorit.

Pentru a face asta in cPanel, logheaza-te pe dashboard-ul tau, dati scroll in jos pana la sectiunea “Databases” si selectati “MySQL Database Wizard”.

databases section

Insereaza un nou nume pentru baza de date. Tine minte ca numele intreg este trecut in partea stanga a denumirii, astfel numele complet ar arata ceva in genul: siteultau_numebazadedate.

Click Next Step

MySQLDataBase Wizard

 

Solutie

Pasi de urmat

Acum introdu un username si o parola pentru baza de date si dati click pe Create User.

step2

 

Descarca WordPress si uploadeaza-l pe site-ul tau

Acum esti pregatit sa rulezi WordPress pe site-ul tau. Intra pe site-ul WordPress si descarca fisierul tip arhiva “.zip” ce contine ultima versiune de WordPress.

download wordpress

 

Extrage continutul fisierului “.zip” si tine minte locul unde ai salvat aceste fisiere.extractfiles

 

Odata ce ai extras fisierele, va trebui sa creezi fisierul wp_config.php cu informatiile bazei tale de date.

Pentru a face asta, deschide folderul WordPress, cauta fisierul wp-config-sample.php si deschide-l intr-un editor text ca Notepad.

notepad

 

Dati scroll in jos pana la setarile MySQL din fisier si introdu informatiile din baza de date ce le-ai creat inainte. Introdu numele bazei de date in locul “database_name_here”username-ul in locul “username_here” si asa mai departe. De cele mai multe ori este bine daca lasati hostname-ul ca localhost.

notepad2

 

Odata ce ai introdus setarile, salveaza fisierul sub denumirea  wp-config.php. Asigura-te ca selectezi tipul fisierului ca  All Files, daca il editezi in Notepad.

save as

 

Acum esti pregatit sa uploadezi WordPress pe site-ul tau. Daca nu ai deja un program FTP instalat, poti descarca FileZilla si sa il instalezi, gratuit.

filezilla

Acum deschide FileZilla si introdu informatiile contului FTP. Ar trebui sa ai aceste informatii de la Provider-ul tau.

Click Quickconnect cand informatiile sunt introduse.

fillezilla 2

 

Dupa cateva momente ar trebui sa fii conectat la site-ul tau prin FTP.

filezilla 3

Acum, daca vrei sa instalezi WordPress ca pagina principala, cauta in public_html pe server-ul tau care se afla in partea dreapta a ferestrei. Daca ai preferat sa il instalezi ca sub-director, atunci cauta in locul in care ai ales sa il instalezi.

public

 

 

In partea stanga a ferestrei, cauta directorul WordPress in calculatorul tau. Deschide-l selecteaza toate fisierele, apoi click dreapta pe ele si selecteaza Upload.

upload

 

Finalizeaza de configurat WordPress

Upload-ul complet poate dura cateva minute, depinde de viteza de internet ce o detii. Odata ce ai terminat, poti incepe sa iti configurezi site-ul. Deschide browser-ul tau, si introdu http://siteultau.com/wp-config.php. In cateva momente, pagina de configurare WordPress se va deschide. Introdu numele site-ului si informatiile contului administrator. Cand toate datele sunt introduse, click  Install WordPress.

Info needed

 

Dupa in moment, vei vedea fereastra care iti va spune ca ai terminat cu secces de instalat WordPress pe site-ul tau. Click  Log In sa accesezi pagina de admin a site-ului WordPress.

success

Introdu username-ul si parola ce le-ai creat si click Log In.

wordpress admin

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 52 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?