Preinstalarea aplicațiilor folosind DISM

Configurare noua (How To)

Situatie

De foarte multe ori este nevoie de instalarea:
1. acelorași drivere pe PC-uri ce au aceeași configurație, componente. De exemplu, placa de baza, placa de sunet, placa video, placa de rețea de internet, cele mai întâlnite cazuri sunt la companii, firme, organizații sau diverse grupuri ce folosesc același tip de echipament achiziționat;
2. și/sau kituri pe pc-uri ce nu au neapărat aceeași configurație, însă toți angajații lucrează cu ele, când un grup sau departament lucrează cu același pachet de programe.

De asemenea, pentru reinstalarea sistemului de operare pe același echipament aceasta soluție devine foarte utila pentru ca este mult mai rapida, economisind timp pentru departamentul IT, implicit profit pentru companii.

Backup

Nu este cazul.

Solutie

Pasi de urmat

Lucrați cu pachete de aplicații
Utilizați DISM pentru a deconecta furnizarea unei aplicații într-o imagine. Puteți utiliza DISM din promptul de comandă sau cmd-urile DISM din Windows PowerShell. În versiunile anterioare ale Windows 10, aplicațiile Universal preinstalate și aplicațiile Microsoft Store au trebuit să fie fixate în meniul Start. Windows ar elimina aplicațiile care au fost preinstalate, dar nu au fost fixate în meniul Start.

Începând cu Windows 10, versiunea 1803, aplicațiile pot fi preinstalate fără a fi fixate în meniul Start când utilizați DISM / add-provisionedappxpackage cu opțiunea regiune. Când preinstalați o aplicație, puteți alege să lăsați aplicația din LayoutModification.xml și aplicația se va instala cu succes, fără să apară ca o foaie de meniu Start. Când o listă de regiuni NU este specificată, aplicația va fi furnizată numai dacă este fixată pentru a începe aspectul.

Extrageți fișierele de pachete
Căutați în dosarul în care ați salvat pachetele de aplicații pe care le-ați descărcat de pe tabloul de bord pentru parteneri. Faceți click dreapta pe fiecare folder .zip care conține fișierele pachetului dvs. de aplicații. Faceți click pe Extrageți toate și selectați o locație pentru a salva folderele fișierului pachetului. Dosarul conține toate fișierele neambalate pentru pachet, inclusiv un pachet principal, toate pachetele de dependență și fișierul de licență.

Important!

Nu modificați folderul după ce ați extras fișierele pachetului. Dacă schimbați, adăugați sau eliminați orice fișiere din folder, aplicația va eșua fie în timpul instalării, fie la lansare. Chiar și răsfoirea folderului poate cauza probleme. Va trebui să utilizați fișierul de licență din fișierele pachetului pentru a testa imaginea dvs. provizionată. Crearea propriului fișier de date personalizat nu vă va permite să testați cu exactitate o aplicație preinstalată de un OEM.

Pentru furnizarea offline a unei aplicații într-o imagine, puteți utiliza instrumentul Dism.exe sau cmd-urile DISM din Windows PowerShell pentru a adăuga o aplicație dintr-un folder de fișiere neambalate.

Preinstalează o aplicație Microsoft Store cu DISM

  • Deschideți promptul de comandă CMD ca administrator.
  • Montați o imagine Windows pentru care doriți să faceți service folosind comanda:

Dism / Mount-Image /ImageFile:c:\images\myimage.wim / Index: 1 / mountdir: c: \ test \ offline
Adăugați aplicația la imaginea montată. Utilizați opțiunile / PackagePath și / DependencyPackagePath.

Packagepath este calea către pachetul .appx sau fișierul de pachete
DependencyPackagePath este calea pentru specificarea fiecărui pachet de dependență. Puteți avea mai mult de o dependență pe comandă.

Nou în Windows 10, versiunea 1803: utilizați opțiunea Regiune atunci când adăugați aplicații. Region vă permite să adăugați o aplicație fără a fi nevoie să fixați aplicația în meniul Start.

Dism / Image: c: \ test \ offline / Add-ProvisionedAppxPackage /PackagePath:c:\downloads\package.appxbundle /DependencyPackagePath:c:\downloads\dependency1.appx /DependencyPackagePath:c:\downloads\dependency2.appx / LicensePath = c: \ downloads \ package_License1.xml / region = all “
Consultați opțiunile liniei de comandă pentru pachetul de aplicații DISM pentru informații despre lucrul cu pachete de aplicații, inclusiv opțiunea nouă / regiune.

Fixează aplicația în meniul Start.

Dacă nu ați specificat / regiune la preinstalarea aplicației, fixați aplicația în meniul Start cu LayoutModification.xml.

sau

Dacă ați specificat / regiune la preinstalarea aplicației și doriți să fixați aplicația în meniul Start pentru anumite regiuni, utilizați elementul RequiredStartGroups Region = “region1 | region2” din LayoutModification.xml pentru a specifica regiunile în care doriți aplicația a aparea.

Salvați modificările și demontați imaginea. La promptul de comandă (CMD), tastați:
Dism / Unmount-Image / mountdir: c: \ test \ offline / commit

Notă
Aplicațiile Microsoft Store nu rulează în modul de audit. Pentru a testa implementarea, executați Windows și creați un profil de utilizator nou. Pentru mai multe informații despre modul de audit, consultați Prezentarea generală a modului de audit.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Daca se verifica sa nu existe incompatibilități si se va instala pachetul de drivere pe același model de pc pe care a fost testat inițial, nu vor exista impacte colaterale. De asemenea, pentru kit-urile specifice se fac mai intai teste pe acel model si abia după se va proceda la folosirea imaginii cu kit-uri incluse pe acelasi tip de echipament.

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Nu este cazul.

Voteaza

(25 din 70 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?